dvr&nvr

DVR چیست؟

دستگاه DVR، مخفف عبارت Digital Video Recorder و به معنی دستگاه ذخیره کننده تصاویر دیجیتال، است که تصاویر آنالوگ ارسال شده از دوربین های مداربسته را تبدیل به دیجیتال و بر روی هارد دیسک ذخیره می کند. DVR های جدید، توانایی ارسال تصاویر بر بستر اینترنت را نیز دارند. دستگاه DVR را می توان به ساده ترین نحو بعنوان سرور سیستم مداربسته آنالوگ معرفی کرد. در سیستم مداربسته آنالوگ دوربین های مداربسته به دستگاه DVR متصل می شوند و از طریق این دستگاه ضبط ، پخش یا انتقال تصاویر ممکن خواهد بود.

کاربردهای دستگاه DVR
برخی از مهم‌ترین کاربردهای دستگاه DVR به شرح زیر هستند.

– ضبط، بازبینی و پشتیبان گیری ویدئوهای دوربین‌های مداربسته
ـ تماشای یکپارچه تمامی دوربین‌های مداربسته در یک صفحه‌نمایش
– تنظیمات دلخواه نور، رنگ و زمان‌بندی تصاویر دوربین‌های مداربسته
– امکان اتصال به اینترنت و به اشتراک‌گذاری تصاویر با هرجایی از دنیا
– امکان اتصال به شبکه و سیستم‌های کامپیوتری

NVR چیست؟

کلمه NVR مخفف Network Video Recorder یا ضبط کننده ویدیویی شبکه است و با نام دستگاه ضبط تحت شبکه نیز شناخته می شود.

وظایف دستگاه NVR

ضبط تصاویر ارسالی از دوربین های تحت شبکه
پخش زنده و یا بازپخش تصاویر
تنظیم ویژگی های تصویر اعم از روشنایی، رنگ و …
برق رسانی به دوربین ها (در صورت POE بودن دستگاه NVR)
پردازش تصاویر (ویژگی های مختلف اعم از نقشه گرمایی، تشخیص چهره و …)
ذخیره سازی تصاویر با استفاده از انواع حالت های ضبط
و …


تفاوت دستگاه DVR و NVR

تفاوت قیمتی
اختلاف نام این دو NVR و DVR ضبط کننده تا حدود زیادی می تواند نشان دهنده تفاوت آنها باشد که انعطاف و سازگاری دستگاه NVR با انواع شبکه در برابر سازگاری دستگاه DVR را بیان می کند. غالباً اولین تفاوتی که توجه ما را به خود جلب می کند تفاوت چشمگیر ما بین قیمت این دو دستگاه ضبط است.

قیمت دستگاه ضبط NVR با توجه به نوع دوربین مداربسته ای که به این دستگاه متصل می شود، مشخصاً بالاتر از DVR است که این مسئله فقط به دلیل تکنولوژی پیشرفته تر، استفاده از پردازنده های قویتر، کاربردهای تخصصی و قابلیت های هوشمند مورد استفاده در NVR است.

به بیان کلی سخت افزار و نرم افزار در دوربین های مداربسته تحت شبکه از نظر پیشرفته بودن دارای قیمت بالاتری نسبت به تجهیزات آنالوگ هستند و NVR هم از همین قانون پیروی می کند.

تفاوت ظاهری
تفاوت ظاهری این دستگاه ها بسیار آشکار می باشد. شما به راحتی و با کمی اطلاعات می توانید تفاوت ظاهری آنها را از هم تشخیص دهید.
در دستگاه های DVR تنها یک پورت LAN وجود دارد که برای اتصال اینترنت به دستگاه می باشد و برای اتصال دوربین به دستگاه، دارای درگاه های کواکسیال هستند.

تفاوت از نوع عملکرد دستگاه
دستگاه های DVR و NVR هر دو عملکردی یکسان دارند و تنها در نوع دوربین های مورد استفاده و نوع پردازش ویدئویی آنها تفاوت دارند.

دستگاه های DVR داده های ویدئویی ضبط شده توسط دوربین های مداربسته را داخل دستگاه رمز گذاری و پردازش می کنند، درحالی که در دستگاه های NVR، اطلاعات ضبط شده در دوربین ها پردازش می شود و سپس به دستگاه NVR انتقال پیدا می کند.


مزایا و معایب استفاده از دستگاه های NVR و DVR

دستگاه های NVR نصب راحت تری دارند اما کار کردن با آنها دشوار است، در حالی که دستگاه های NVR نصب طولانی تری دارند و استفاده و کار کردن با آنها راحت تر می باشد.

همچنین دستگاه های NVR به صورت شبکه ای می باشند و شما در هر نقطه ای می توانید تصاویر را دریافت کنید و همینطور نوع پردازش آنها با دستگاه های آنالوگ متفاوت است. دوربین های تحت شبکه که برای دستگاه های nvr تولید شده اند، اغلب از میکروفون داخلی بهره می برند که همین امر مزیتی برای آن محسوب می شود.

در دستگاه های DVR تصاویر به صورت آنالوگ پردازش می شوند و دوربین های آنالوگ را ساپورت می کنند.

کار کردن با دستگاه های دی وی آر بسیار راحت تر از دستگاه های تحت شبکه می باشد. همچنین با اتصال کابل LAN به دستگاه DVR، شما می توانید انتقال تصویر بر روی تلفن همرا خود ر ا نیز تجربه کنید.

همچنین از لحاظ قیمتی دستگاه های DVR مناسب تر و به صرفه تر می باشند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 − یک =